16 Ağustos 2007

Hizmet dediğin... İnternetten Ölülere Dua!!!

İnternetten ölen köylülerine dua

Ardahan'ın Çıldır ilçesine bağlı Yukarı Canbaz köylüleri, köyleri adına kurdukları internet sitesi üzerinden vefat eden yakınlarına dua okuyorlar.

Hayatını kaybeden vatandaşların mezarlarının fotoğraflarını çeken köylüler, bu fotoğrafları internet sitesine yükleyerek, gurbette olan köylülerine internet üzerinden dua okuma imkanı sağlıyorlar. www.yukaricanbazdernegi.com\kabir\ sitesinde köyde ölen 105 kişinin mezar fotoğraflarını yükleyen köylüler, siteye ayrıca Kur'an-ı Kerim surelerini (Fatiha, İhlas ve Yasin-i şerif) de yükleyerek bu konuda uzakta yaşayan köylülerine ölen akrabalarının hem mezarı ziyaret etme hem de dua okutma olanağı sunuyor.

Site yapımcısı Doğan Yücal, sitenin amacının köyde yaşanan kan davalarına dikkat çekmek olduğunu söylüyor. Yücel, "Bugüne kadar köyde dört defa kan davası yaşandı. Kan davaları yüzünden köy dörde bulunmuş durumda. Ben de bu duruma tepki göstermek için böyle bir şey yaptım. Böyle yaparak köyde bozuk olan ortamı biraz yumuşatmayı hedefliyorum. Sitede köydeki ölen vatandaşların hepsinin mezar fotoğrafı bulunmakta." diye konuştu.

Yücal bir diğer amacının ise, uzakta yaşayan insanların kendi akrabalarını mezarlarını ziyaret ederek, onlar dua okutturma imkanı sağlamak olduğunu ifade etti. Gurbette yaşayan ya da kendi köyüne gelemeyen insanların bu site sayesinde hem kendi köylerini tanıma fırsatı bulduklarını hem de ölen akrabalarının mezarlarını görme imkanına kavuştuğunu dile getiren Yücal, sitenin yaklaşık 2.5 yıldır faaliyette olduğunu ayrıca hangi mezarın kaç defa ziyaret edildiğini görüldüğünü belirtiyor.

CİHAN HABER AJANSI

HABERİN WEB ADRESİ : http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=576549

Yaratıcı zihniyeti tebrik ederim!!!! Oturduğımuz yerden gönderilen, tabii görerek giden kadar makbul değildir.... Neyse "en popüler mezar" yarışması şimdilik yok..... . . .

"Ahaa Paşadedemin mezar taşını kırmışlar, Alamanyadan taa internetten gördüm, oradaki emmooluna söyleyelim de yaptırtsın!!"

Yok ben bildiğim gibi, eski usul, içimden, sessizce okuyayım... fazla "moderenlik" dokunur!


Comments: Yorum Gönder



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


adopt your own virtual pet!