18 Nisan 2007

Artık eşcinsellerin de kahvehanesi var

Sevgili gayedi'nin blogunda dolaştığım sırada, Hürriyet Haber alarmından bir haber gözüme ilişti:

Artık eşcinsellerin de kahvehanesi var

A.A

Gökkuşağı Başkanı Öykü Evren Türkiye'nin ilk eşcinseller kahvehanesini Bursa'ya kendisinin açtığını söyledi.


Travestileri, Transseksüelleri, Geyleri, Lezbiyenleri Koruma, Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği (Gökkuşağı) Başkanı Öykü Evren, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk eşcinseller kahvehanesini, Bursa'ya kendisinin açtığını söyledi.

Kahvehane açma fikrinin, “Bu insanların kültürel etkinliklerin içine nasıl çekilebileceği, onlara nasıl istihdam sağlanabileceği” düşüncesinden hareketle ortaya çıktığını anlatan Evren, “Düşünceyi kısa sürede faaliyete geçirdim. Gazete, kitap, dergi okunabilen, kağıt, taş ve zeka oyunları oynanabilen bir kahvehane oluşturdum” dedi.

“İNSANLAR DESTEK OLMALI”

Evren, kahvehanenin açılmasıyla ilgili gerekli tüm yasal prosedürleri yerine getirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Kadınlar ve erkekler için kahvehane varken, 'Neden eşcinseller için olmasın' dedik, Türkiye'nin ilk eşcinseller kahvehanesini açtık. Adını da eşcinseller arasında, 'gırgır, şamata' anlamına gelen 'Gullüm” olarak koyduk. Şu an bir lezbiyen, bir gay ve bir travesti olmak üzere 3 kişiye iş imkanı sağladık. Bence insanlar destek olmalı. Güzel şeyler yapacağız”

Kahvehanenin sadece dernek üyelerine değil, herkese açık olduğunun altını çizen Evren, buraya gelecek kişilerin kağıt, taş ve zeka oyunları oynayabileceklerini, oluşturacakları kütüphanede istedikleri kitabı okuyabileceklerini ifade etti.

Evren, amacının gelecek günlerde kahvehaneyi daha da büyüterek, en az 10 eşcinsele istihdam sağlamak olduğunu da kaydetti.

KAHVECİLER VE BENZERLERİ ODASI BAŞKANI ÖZKARAYURT

Bursa Kahveciler ve Benzerleri Odası Başkanı Yavuz Özkarayurt, odaya yapılan başvurularda, ilk olarak sicil kaydının gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek, “Öykü Evren de sicile kaydını yaptırmış. Daha sonra dosya odamıza gelir. Tüm evrak tamamlandığı için gerekli izin belgesi de verilir. Bursa'da 5-6 bin kahveci var. Özel durumlarını bilme imkanına sahip değiliz” diye konuştu.

Bu arada, Öykü Evren'in, Kahveciler ve Benzerleri Odasından, “Esnaf ve Sanatkarlar Sicili”ne kaydının yaptırıldığı ve kahvehane açma izni verildiği bildirildi.


Hayırlısı olsun da, her şey bir yana... Niye Bursa.....?
Bursa'ya zaten bir "top" city yakıştırması var, ondan mı?
O zaman buyrun bayrağı da benden :



Bir Gökkuşağı anısı da benden, Amerika'ya ilk gittiğimizde gökkuşağının ne sembolü olduğunu bilmiyorduk (ailecene). Alışveriş merkezlerinin birinde, kocaman renkli şemsiyelerde indirim yapmışlardı, bizimkiler de bunlardan 2-3 tane aldılar -her eve lazım niyetine-. Orada yağmur basınca, biz şemsiyeleri açınca, bakışlar değişti. Nedenini araştırınca gökkuşağının gaylerin simgesi olduğunu öğrendik :) O şemsiyeler yurda gelene dek açılmadı bir daha :)) Burada da büyüklükleri ile ün saldılar :P

Comments:
ha ha ha amerika macerasına çok güldüm, bir barın kapısında gökkuşağı bayrağı varsa oraya da dikkat edin derim ben :)

Türkiyede 500 bin erkek erkeğe kahvehane olduğu söyleniyor, bu konu hakkında daha önce birşeyler karalamıştım blogumda "1" "2" ama burada ki kahve değil bir cafe olacak sanırım :)
 
Kediciğim, zaten takıldığım olay cafe veya kahvehanenin açılması değil, ki emin değilim ama galiba İstanbulda'da bir mekan vardı (veya transeksüellerin çalıştığı cafe) ama neden BURSA? takıldığım o...
 
Zeki Müren, Bülent Ersoy ve Fatih Ürek Bursa' dan çıkma da o yüzden adı çıkmış bayağı :)
 
Yorum Gönder



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


adopt your own virtual pet!