05 Aralık 2006

5 ARALIK DÜNYA GÖNÜLLÜLER GÜNÜ




Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1985 yılında, gönüllü çalışmaları ve faydalarını dünya çapında duyurmak ve gönüllü programlara katılımı arttırmak amacıyla '5 Aralık' tarihinin her yıl Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanmasına karar verdi. 1985 yılından bu yana Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 123 ülkede 5 Aralık, Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanıyor.

Gönüllü hizmetleri daha da yaygınlaştırmak ve tanıtmak için; Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 2001 yılını, Dünya Gönüllüler Yılı olarak ilan etmesiyle birlikte, bu konuda yapılan çalışmalar ve hazırlıklar da daha fazla önem ve hız kazandı. Dünya Gönüllüler Günü; 'gönüllülük' kavramının toplumumuzda daha geniş kitlelere yayılması, günlük hayatımızın doğal bir parçası haline gelmesi ve gönüllü çalışmaların, yerel, ulusal ve global platformlarda tanıtılması için çok önemli bir fırsat olarak kabul ediliyor. Uluslararası Gönüllüler Günü’nün hazırlık çalışmalarını koordine etme görevi, merkezi Bonn’da bulunan Birleşmiş Milletler Gönüllüleri (United Nations Volunteers, UNV) Teşkilatı’na verilmiştir.

Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınmayı destekleme politikasının önemli bir ayağı olan
UNV (Gönüllü Danışmanlık Hizmetleri) kuruluşunun temel amacı, konularında uzmanlaşmış
gönüllülerin çeşitli ülkelerde hizmet vermesini sağlamak suretiyle, ülkeler arası teknoloji ve knowhow transferini gerçekleştirmektir. 1970 yılında kurulan UNV Teşkilatı, her yıl farklı farklı
milletlerden binlerce uzmanı, 150’ye yakın ülkede görevlendirmekte, gönüllü faaliyetlerle
ülkelerin sürdürülebilir kalkınmalarına destek vermektedir.

Tüm gönüllü arkadaşlar: Günümüz kutlu olsun :))))


Comments: Yorum Gönder



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


adopt your own virtual pet!