03 Eylül 2006

Yarına hazırlığım;)

Dedim ya yeni bir yaşa giriyorum, bugün dedim bari 33 e bir hazırlık yapayım...
Ne yapsam diye düşündüm, sonra ayaklarımın üstünde dimdik durayım diye ayaklarıma bakım yapmaya karar verdim..

Valla pek bi işe yaradı gibi şimdilik... İşe yaradı, siz de yapın ;)


Ayak oyunları

Dans ederken üzerinde tepinip durduğunuz ayaklarınızın bakımını düzenli olarak yaparsanız, onlar da rahatlar, kuvvetlenir, sevinir.


1. Ayak banyosu

Banyo yaparken vücudunuz nasıl rahatlıyorsa, ayaklarınız da ona özel hazırladığınız bu banyoyla bakın nasıl da rahatlayacaklar. Yarım bardak sütü, ayaklarınızı kaplayacak kadar suyla dolu bir kaba ekleyin. 3 çorba kaşığı badem, banyo yağı yada zeytinyağını içine ilave edin ve ocağın altını yakın. Ilıyıncaya kadar bekleyin. Bu arada tırnaklarınızda iki hafta önceden kalan ojeleri temizlemeye koyulun.

2. Alet- edevatları hazırlayın

Tırnak makasını sterilize etmek için 20 dakika kadar alkolün içinde bekletin. Yada sıcak su içerisinde, anti bakteriyel bir sabunla ovarak mikroplardan arındırın. Şimdi tırnaklarınıza şekil verebilirsiniz artık. Batıkları engellemek için tırnaklarınızı çok kısa kesmemeli ve düz kesmeye dikkat etmelisiniz. Sonra da tırnaklarınızın kenarlarını törpüleyerek yuvarlayabilirsiniz.

3. Daldırın

Sütlü karışımı ocaktan alın. Çok sıcak olmamasına dikkat edin. Bunu genişçe bir kaba boşaltın ve ayaklarınızı da içine daldırın. Sütün içerisindeki laktik asit, ölü deri hücrelerinin çözünmesini ve erimesini sağlayacak, yağ ise nasırları yumuşatacak. 10 dakika bekledikten sonra, ayaklarınızı karışımın içinden çıkarın. Pedikür törpüsü ile ölü derileri ve yumuşayan nasırları temizleyin. Ardından ayaklarınızı yıkayın.

4. Şekerli peeling

1 bardağın dörtte birini kaplayacak şekeri, her zaman kullandığınız vücut losyonu yada yağına macun haline gelinceye kadar ekleyin ve karıştırın. Bu macunla ayaklarınızı bir güzel ovun ve peeling’inizin yaratacağı o mükemmel yumuşaklığı hissedin.

5. Yumuşacık

Bir bardak sütü ve bir iki tane salatalığı blender ’a atın ve karıştırın. Harika kokuyor, değil mi? Şimdi bu güzel kokulu karışımı bacaklarınıza ve ayaklarınıza sürün. Salatalık cildinizi nemlendirecek ve genişleyen kan damarlarının daralmasına yardımcı olacak. Süt ise ayaklarınıza ve bacaklarınıza parlaklık verecek. 5 dakika bekleyin ve yıkayın.

6. Maske

Ayaklarınıza bol miktarda yoğun bir nemlendirici sürün. Sonra da ayaklarınızı yemek saklar gibi, stretch film ile sarıp, sarmalayın. Kendinizi garip mi hissediyorsun? Temiz bir havluyu kaynar suya sokun ve çıkarın. Bir dakika kadar soğumasını bekleyin ve havluyu da ayaklarınıza güzelce sarın. Ayaklarınızın ter içinde kalmasına aldırmayın. Nemlendirici ve sıcaklık ayaklarınıza ilaç gibi gelecek.

7. Ojelenin

Ojenin etrafa bulaşmaması için parmaklarınızın arasına parmak arası süngeri yada elinle döndüreceğin selpakları yerleştirin. Şimdi ojenizi tırnaklarınıza sürmeye başlayabilirsiniz. Fırçada kalan ojeyi her seferinde şişenin ağzına sıyırarak temizleyin ki, üzerinde kalanlar diğer seferinde tırnağınızda minik baloncuklar oluşturmasın.

8. Ektiğinizi biçin

Artık açık ayakkabılarınızı gerine gerine giyebilir, gönül rahatlığınca dans edebilir ve ayaklarınızı herkesin gözünün içine soka soka tepinebilirsiniz.

Comments: Yorum Gönder



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


adopt your own virtual pet!