14 Eylül 2006

Modern kadın, kolay ulaşılabilir ve ucuz



Radikal İslamcıların teorisyenlerinden sayılan Mısırlı Seyyid Kutub’u idam edilişinin 40. yılında anmak amacıyla İstanbul’da düzenlenen sempozyumda konuşan gazeteci yazar Ali Bulaç, "modern kadın"ı "kolay ulaşılabilir ve ucuz" olarak niteledi.

Gazeteci-Yazar Ali Bulaç konferansta, "Seyyid Kutub’un 20. Yüzyıl İslami Hareketleri Üzerindeki Etkileri" başlıklı bir konuşma yaptı. Seyyid Kutub’un Müslümanların dini referanslarla daha bilinçli ve daha özgüvenli olmasını istediğini belirten Bulaç, "Bugün bilgi çok kolay ve ucuz ulaşılabilir bir hale geldi. Tıpkı modern kadın gibi. Modern kadına da bilgi gibi çok kolay ulaşılabilir" dedi. Bulaç, Cumhuriyet Gazetesi’nin, sempozyum öncesinde, Seyyid Kutub’u İstanbul’da 58 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıları gerçekleştiren El Kaide militanlarıyla ilişkisi bulunduğu öne sürülen "Selefi" çizgisinde göstermesini eleştirdi. Gazetenin "Teröristlerin beyinlerini yıkayanlar, pirlerini anmak için biraraya geliyor" yorumunu "edepsizlik" olarak nitelendiren Bulaç, "Cumhuriyet Gazetesi’ni yayınlayanlara ’Sizin piriniz kim’ diye sormak lazım. Onların piri de Naziler’dir" dedi.


Dip not: Kişi kendi gibi bilir karşısındakini... Nasıl "kadın"lara rastladıysanız artık... Bu şahsınızın ruhi yapısını da ortaya koyuyor... yazık... tedaviniz de mümkün değil ki...

Resmine bakıyorum, yüzünde hayır yok ki dediğinde olsun...

Comments:
Banu merhaba, mailini mailbox ımda yeni farkettim. Bu kadar çok geç farkettiğim için özür dilerim. baskül ailesine katılmak istediğinden bahsetmişsin. Tabiki katılabilirsin. Ben senin bana gönderdiğin email adresine bir davetiye yollayacağım bu akşam. Bu aşırı gecikme için nolur kusura bakma, isim karışıklığından oldu bu.
Sevgilerimle
 
Yorum Gönder



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


adopt your own virtual pet!