04 Temmuz 2006

Kıyaslama


İngiliz gazetesi KIYASLAMA yaptı: Latife Hanım başörtüsüyle mücadele ederdi; Emine Hanım başörtüsünü gururla takıyor

HABERDEKİ İMZA BİR TÜRK'E AİT: Independent, türban tartışmaları çerçevesinde Türkiye'nin ilk ve son first leydilerini karşılaştırdı. Pelin Turgut imzalı "21'inci Yüzyılda Türkiye: Bayan Atatürk'ün Mirası" başlıklı yazıda Türkiye'deki kadınlara peçelerini çıkarmaları için çağrı yapan Latife Hanım'ın mücadele ettiği başörtüsünün şu an tekrar gündemde olduğunu vurguladı.

İpek Çalışlar'ın "Latife Hanım" kitabına atıfta bulunulan haberde, Emine Erdoğan'ın 1920'lerdeki Latife Hanım'ın aksine başörtüsünü gururla taktığı aktarıldı. Yurtdışında eğitim alan Latife Hanım'ın Atatürk'ün başlattığı reform hamlesinin gerçekleşmesinde kilit rolü oynadığına dikkat çekilen yazıda, şöyle denildi:

"Başı açık ve modern Latife, Atatürk'le Anadolu'yu dolaşarak, genç kızlara model oldu. Şimdi ise Emine Erdoğan, Latife'nin 1920'li yıllarda yaptığına tezat şeyler yapıyor. Erdoğan, türbanını çıkaracağı yerde ona sarılıyor. İstanbul'da modern kıyafetleriyle toplanmış üst düzey yönetici kadınların önünde kürsüye çıkıp Türk kızlarının okula gönderilmesine yönelik kampanyalara destek verdiğini anlatıyor. Ama Latife Hanım gibi giyinmiyordu. Ayak bileklerine kadar uzanan bej rengi elbisesi ve başörtüsü vardı. Yani Emine Erdoğan, başörtüsü yasağının kızların okula gönderilmesini engellediğini vurgulamak ister gibiydi."
(2 Temmuz 2006 Pazar)

Comments: Yorum Gönder



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


adopt your own virtual pet!