17 Haziran 2006

TRT'den çizgi filme sansür

Banu Not: Ülke olarak nereye gidiyoruz yaa???? Domuz varmış yasakmış...
Alooo beylerr: -eğer ki öyle ise- Domuzu yemek "günah", görmek değil!!! Çocukların iyiliklerini düşünüyorsanız asıl siz kendinizi ve düşüncelerinizi ortadan kaldırın!!

Onlara yapacağınız en güzel şey bu olacaktır...




TRT, içinde "domuz" karakterleri bulunan çizgi filmlere yasak getirdi. Sabah Gazetesi'nin haberine göre TRT, çocukların severek izlediği dünyaca ünlü "Winnie the Pooh" adlı çizgi filmi, içindeki "Piglet" karakterinin domuz olması nedeniyle yayınlamaktan vazgeçti.


TRT'den çizgi filmlerdeki "domuz" karakterlerine sansür... Çocukların çok sevdiği dünyaca ünlü "Winnie the Pooh" adlı çizgi film TRT'den "içinde domuz karakteri var" diye onay alamadı.

Ünlü çizgi film şirketi Walt Disney'in yayına hazırladığı "Winnie the Pooh" çizgi filminde yer alan 'Piglet' karakterinin "domuz" olması yapımın TRT'den onay alamamasına neden oldu. Walt Disney Production tarafından TRT'ye gönderilen seyir kasetlerinin arasındaki "Winnie the Pooh" ve içinde domuz karakterleri olan diğer çizgi filmlerin değerlendirme aşamasında elendiği belirtildi.

'Piglet' karakterinin montajlanmaya çalışıldığı, ancak bu karakter ana kahramanlardan biri olduğu için filmin yapısının bozulacağı gerekçesiyle yayınlanmaktan tamamen vazgeçildiği iddia edildi.

PSİKOLOGLAR TAVSİYE EDİYOR

"Winnie the Pooh" adlı çizgi film serisinin başta Amerika ve İngiltere olmak üzere gösterildiği ülkelerdeki psikologlar tarafından çocuklu ailelere tavsiye edildiği öğrenildi. TRT, bundan önce de Walt Disney Company'den onbinlerce dolar vererek Muppet Show, Cesur Piliç ve Oyuncak Hikayesi adlı çizgi filmleri almış ancak, içlerindeki domuz karakterleri yüzünden filmleri rafa kaldırmıştı.

Comments:
Eh eline saglık BAnuşşş.
Ülkede onca kanlı diziler rekor kırarken kimsenin aklına gelmez kaldıralımda gencler etkileniyor diye! ama sozum ona sirin bir cizgi kahraman bu hale geliyor,
Belli mi olur belki benimde canım Piglet yemek isyer izlerken !....

Figen
 
Yorum Gönder



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


adopt your own virtual pet!