22 Temmuz 2007

Hoşçakal Gökhan :(



Çook uzun süredir tanıdığım sevgili Gökhan aniden geçen hafta vefat etti...Taa Fatih Koleji zamanlarına dayanır tanışıklığımız hatta ilkokul dönemine neredeyse zira kardeşimle aynı dönemdenler... Sonrasında 7 yıl kadar önce ABD ye gittiğimizde de bir kaç kez telefonla görüştük sevgili komşuları Arzu (EGE) sayesinde...

Hani tanıdıklar olur, uzun süre görmessin ama görünce de eski bağlar toparlanır... Aynı olay burada da geçerli....

Gazeteden alıntı:

SARAR giyimin ABD'de New Jersey'deki mağazasının müdürü 31 yaşındaki Gökhan Demirhisar, sinüzit hastalığı sonrasında geçirdiği ameliyatların ardından yaşamını yitirdi.
6 yıl önce ikizi Sinan'la birlikte üniversite eğitimi için ABD'ye giden ve yüksek lisans yapan Gökhan Demirhisar'ın sinüzit hastalığının ardından, enfeksiyonun yayılması nedeniyle geçirdiği beyin ameliyatı çare olmadı. İzmir'deki Güven Tuhafiye'nin sahibi Mustafa Demirhisar'ın dört oğlundan biri olan Gökhan Demirhisar yaşamını yitirdi.
İkiz kardeşler Sinan ve Gökhan'ın büyük ağabeyi Haldun Demirhisar, “Johnson Wales Üniversitesi'nde ekonomi yüksek lisansı yapıyordu. İkizi Sinan, 4 gün önce İzmir'e geldi. Gökhan da doğum günü olan 29 Temmuz'da tatil için ailemizin yanına gelecekti. Olanlara inanamıyoruz'' dedi.
Ani ölümüyle ailesini, yakınlarını, arkadaşlarını ve İzmirlileri üzüntüye boğan Gökhan Demirhisar'ın cenazesinin, 22 Temmuz Pazar günü Türkiye'ye getirileceği, bir gün sonra İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki Ali Rıza Güven Camii'nde öğlen vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.

Huzur içinde uyu Gökhan... Başınız sağolsun Demirhisar ailesi; başta Sinan olmak üzere tabii ki, ve Haluk & Haldun...

Seçim sonucu

Seçmedik, sıçtık

başka söylenecek birşey mi var???

Sonumuz hayır olsun.....

21 Temmuz 2007

Seçim...

Gün geldi çattı,
Yarın 22/07
Türkiye için büyük bir gün daha...

Kazanacak belli de ne kadarla kazanacağı önemli.................

Sonucu hepimize hayırlı olsun...

07 Temmuz 2007

Kurtar bakalım!

Heh sanırım bu "balyoz" buraya da girse, blogumun başına gelecek olan bu:




GayKedi'ye "tekrar" teşekkürlerimle...

Kara Kedi Efsanesi

Sevgili Gaykedi ve Adem'e ithafen...

Kedilerin tarih boyunca başlarına pek çok şey geldi. Tanrılaştırıldılar, şeytanla özdeşleştirilip vahşi yöntemlerle öldürüldüler, uğursuzluk getirdikleri düşünüldü.

Zaman içinde gelişen medeniyetle batıl inançlar büyük ölçüde son buldu. Kedi sevgisi arttı. Sevimli hayvanlar evlerimizin baş

köşesinde yer alıp en yakın dostlarımız olmaya başladı. Kedi türleri arasında en şanssız olanı muhtemelen kara kedi. Çünkü onunla ilgili pek çok şehir efsanesi halen devam ediyor. Ömürlerinin daha uzun olduğu veya uğursuzluk getirdiklerine dair inançlar sürüyor.

Kara kedilerle ilgili batıl inançların kaynağı M.Ö 3 bin’lere dayanıyor. Kedilerin dokuz canlı oldukları inancı da antik Mısır’dan geliyor. Düştüklerinde yara almadan kurtulmaları, dönemin insanlarını fazlasıyla etkiliyor. Kazı çalışmalarından çıkan duvar kabartmaları, siyah dişi kedilerin tanrıça olarak görülmeye başlandıklarını gösteriyor. Kediler öldüklerinde değerli taşlar ve eşyalar yanlarına konarak mumyalanıyor. Onları korumak için kanunlar bile yapıldığı söyleniyor. Öyle ki Mısırlıların bu zaafını bilen Persler, savaşlarda canlı kedileri kendilerine kalkan olarak kullanıyor.

Hindistan, Yunanistan, İtalya, Japonya ve Çin’de de kediler çok seviliyor. Hindistan ve Çin’de şans simgesi haline geliyor.

Hristiyanlığın kendinden önceki sembolleri yok etmeye başladığı Ortaçağ’da kediler istenmemeye başlanıyor. Özellikle İngiltere’de, kedilerin korkutucu güçleri olduğuna dair dedikodular yayılıyor. Bu dönemde büyücülük ve cadı kavramı da iyice yayılmaya başlıyor. Kara kedi besleyen kadınlar ilk hedef oluyor. Ayrıca cadıların geceleri kara kedi kılığına girerek intikam aldıkları konuşuluyor. İş öyle bir noktaya geliyor ki, bir çok kadın kedileriyle birlikte yakılıyor. Fransa’da 13. Louis yakılmayı yasakladıktan sonra, kedilere olan ilgi zamanla eski halini alıyor.

19. Yüzyıl’da siyah tüylü kediler anarşizmle bağlantılı sembol haline geliyor. 1918 yılında Amerika’da Dünya Endüstri İşçileri Derneği (İWW) kuruluyor. Derneğin lideri Ralph Chaplin, aynı yıl tutuklanıp dava ediliyor. Tutuklanmasını protesto etmek için derneğin sembolünü kara kedi olarak değiştiriyor. Chaplin’in mahkemede söylediği "Kara kedi sabotaj fikrini temsil eder. İşyerinde işverenin önüne siyah kedi koyduğunuzda o mesajı alır" sözleri siyah tüylü kedilerin imajını açıklamaya yetiyor.

MERAKLISI DA VAR, RAHATSIZ OLANI DA

Günümüzde Japonya, İngiltere, İrlanda ve Mısır’da yaşayanlar kara kedilerin iyi şans getirdiklerine inanırken, batıl inançlarına yenik düşenlere rastlamak da mümkün. Birçok kişi yolda gördüğü kara kediyi uğursuzluk olarak değerlendiriyor. Gökyüzünde uçan bir kuş görene kadar saçını kulağını üç kere çekip, altından geçecek bir merdiven arayanlar var. Uğursuzluk dışında ömürlerinin daha uzun olduğuna ve yaşlansalar bile çevikliklerinden bir şey kaybetmediklerine dair söylentiler de devam ediyor.

Veteriner Dimitri Malahtari, kara kedilerin daha uzun yaşadığına dair bir bulgunun olmadığını belirterek "Melez ırka sahip olanlar yabancı kan girişinden dolayı daha sağlıklı olabilir. Kara kedileri sevenler fazlasıyla var. Özellikle soranlar bile oluyor. Fakat renginden dolayı sevimsiz bulanlara da rastlamak mümkün. Bu cinsteki kediler insanlara ve diğer canlılara karşı daha agresif olabiliyorlar" diyor.

Family Pet Shop’un sahibi Gülnur Korateş de ilgi görmediği için kara kedi satmadıklarını söylüyor: "İnsanlar renklerinden dolayı tercih etmiyor. Beyaz tüylü, mavi gözlü kedilere talep daha fazla." Hakan GENCE

NTV Program Müdürü Ömer Özgüner

KEDİM SİYAH IRKIN ÇEVİKLİĞİNİ YAŞIYOR

Arkadaşım taşınırken bir haftalığına yedi yaşındaki kara kedisini bize bıraktı. Zamanla ona öyle alıştık ki ayrılamadık. Sonuçta Kunduz 14 yıldır yanımızda. Çevremizdeki insanlar siyah tüylerinden dolayı ilk günlerde ona korkuyla yaklaştı. Fakat biz hiçbir zorluk yaşamadık, uğursuzluk da getirmedi. Tek kötü yanı karanlıkta onu göremememiz. 21 yaşındaki Kunduz, 10 yaşındaki bir kediye göre daha çevik ve hareketli. Hálá koşuyor, zıplıyor. Veterineri bu canlılığın nedeni olarak siyah ırktan gelmesini gösteriyor. Tekrar kedi alacak olsam kara kediyi tercih ederim.


Kaynak: Hürriyet Gazetesi.

Foto: İlk geldiği zamanlar Temizlikçi Ayşe Teyzemiz tarafından, uğursuzluk getirir diyerek " kuyruğu kloraklı suya batırılarak " beyazlatılmaya çalışılan Kont'umuz Arap'ımız...




This page is powered by Blogger. Isn't yours?


adopt your own virtual pet!