27 Aralık 2006

Siz hangi 'rakı'yı tercih edersiniz?


Yeni Rakı
Acımtırak sevenlere göre
Yeni Rakı stili, rakıyı hemen hemen her akşam ve tüm bir geceye yayılarak içenlere hitap ediyor. Anason bakımından zengin olmayan Yeni Rakı'nın alkolden gelen tadında üzüm çeşnisi algılanmıyor, hatta hafif bir acımtraklığı da var.

Tekirdağ Rakısı
Hafif içimiyle kadınların tercihi
Tekirdağ Rakısı'nın sırrı Çorlu'daki özel artezyen kuyularından alınan suyunda saklı. Anason kokusu yoğun olduğu için her yiyecekle uymuyor. Yumuşak içimi nedeniyle kadınların tercihi oldu.

Tekirdağ Altın Serisi
Anason kokusu duyulmuyor
Tamamen yaş üzümden sınırlı sayıda üretiliyor, l ayı meşe fıçılarda olmak üzere 3 ay dinlendiriliyor. Meşe fıçı, anasonun bazı kişilere hoş gelmeyen aromasını alıyor.

Altınbaş ve Kulüp
Rakı sofrasının ağır topları
Altınbaş ve Kulüp geleneksel olarak üzümden üretilen göbek rakıları. Rakı sevenler arasında önemli bir sadık kitleye sahip. Ağızda şekerli bir tat bırakıyor.

Efe Rakı
Ağızda alkol tadı bırakmıyor
Ege ve Çeşme'nin anasonu ile en iyi kalite Anadolu üzümleri nedeniyle yumuşak bir içime sahip. Burunda ve ağızda kaba bir alkol kokusu ve tadı bırakmıyor. İçimi yumuşak, rahat, eskilerin deyimiyle "kaymak gibi" bir rakı.

Efe Yaş Üzüm Rakısı
Soğutarak sek içebilirsiniz
Ege Bölgesi Sultaniye ve Razaki üzümleri kullanılarak üretilen bu özel alkol, imbiklerde anason tohumları ile uzun süre damıtılıyor ve diğer rakıların iki katı süre dinlendiriliyor. Efe Yaş Üzüm'ü meze istemeden sek bile içebilirsiniz.

Çilingir Rakı
Sert rakıcılar için
Özellikle içtiği rakıda sertlik arayanlar tarafından tam not aldı. Damak yakan sert tadıyla kısa sürede rakıseverlerin vazgeçemeyeceği bir içki halini aldı.

Sarı Zeybek
Boğazı tırmalamıyor
Meşe fıçılarda bekleyen Sarı Zeybek diğer rakılardan farklı bir tat ve renge sahip. Yaş üzümün içinde daha zengin anason aroması var. İçimi son derece yumuşak.

Mercan Rakı
Anasonu bol, tok içimli rakı
Yumuşak ve tatlı içimi nedeniyle kadınların ve gençlerin tercihi. Mercan, anason kokusu zengin, damakta yoğun, tok ve yoğun içimli bir rakı.

Fasıl Rakı
Mezelerle keyfine varın
Yumuşak bir içime sahip olan Fasıl Rakı üzüm ve anason açısından zengin. Midye pilaki, fava gibi narin lezzetli mezelerle yudumlanmaya uygun bir tat.

Burgaz Rakı
Hem sek, hem suyla içilir
Ayrıcalığım Istranca Dağları'nın sularından alıyor. Burgaz Rakı sek içilebileceği gibi, özellikle süt rengi beyazlığına ulaşıncaya kadar su ilavesiyle, ama mutlaka soğuk olarak içilebiliyor.

İzmir Rakısı
Ege yemekleriyle deneyin
Ege Bölgesi'nin özenle seçilmiş yaş ve kuru üzümleri ile anason tohumlarından elde ediliyor. Ege mutfağına özel mezelerin, zeytinyağlı yemeklerin yanı sıra balık ve deniz mahsulleriyle de mükemmel bir uyum sağlıyor. İyice soğutmanız koşuluyla sek olarak içmeniz bile mümkün.

25 Aralık 2006

Noel

Hristiyanların en önemli bayramlarından... İsa'nın doğduğuna inandıkları gün...
Noel Babası, çam ağacı ve kutsal yıldız ile sembolleşmiş gün...

Bizim evde her sene noel ağacı kurulur... Hep böyle geldi muhtemelen hep de böyle gidecek bu...
Ama bu illa "dini"nedenlerden dolayı değil, daha ziyade "yeni yıla hazırlık coşkusu" olarak adlandırılabilinir bunu... Anneannem her pazar 1 mum yakar ve 4. mum da Noel gecesi yakılırdı (advent Nacht)... Her sene "krismıs " kurabiyeleri de pişirirdik... Bu sene kurabiye faslını atladık (onun yerine babamla çukulata yaptık, o da apayrı bir hikaye :) )Babaannem, anneme yeniyıl hediyesini hep bu gün verirdi...

Bizim bu seneki ağacımız (biraz abarttık gerçi ama... :) ) işte ışıkları yakılmış hali :))





tabii (geç de olsa) Noel havasına girince ben de odamı süsledim... Dün gece mumlarımı, ışıklarımı yaktım tarçınlı tütsüler yaktım... Birşeyler yapmak için bahane işte :) Odamdan da görüntüler:
(bakıyorum da pek bir romantik olmuş :))) )




Kutlayan ve kutlamayan herkesin Noel'i kutlu olsun...
Allah'un birliğinden yolumuz şaşmasın...

22 Aralık 2006

Yeniyıla yeni umutlarla...

Yeni bir yılı karşılarken sevdiklerinize içten duygularlar alacağınız yılbaşı hediyesi, başkaları için de ''umut'' olabilir.

BİR KART GÖNDERİN, BİR HAYAT KURTARIN
UNICEF 'in tebrik kartlarını hediye ederek, Türkiye'deki korunmaya muhtaç çocuklara siz de katkıda bulunabilirsiniz.
Başta tebrik kartları olmak üzere hediyelik eşyaların sanatsal özellik taşımasına önem veren kurum, bu sezon için de hazırladığı tebrik kartlarını ve hediyelikleri yardımseverlerin beğenisine sundu.
Ünlü fotoğrafçıların fotoğraflarının da kullanıldığı tebrik kartlarının yanı sıra UNICEF'in hediyelikleri arasında birbirinden güzel mumlar, yılbaşı süsleri, çeşit çeşit ajandalar, dünyanın çeşitli bölgelerinde çekilmiş fotoğrafların kullanıldığı takvimler, not defterleri, kırtasiye ürünleri, fotoğraf çerçeveleri, tişörtler ve oyuncak hayvanlar bulunuyor.
UNICEF'in kampanyalarına destek olmak için büyük miktarda bağış yapmanın gerekli olmadığının altını çizen UNICEF Türkiye Milli Komitesi Başkanı Alanor Olalı, ''Bir kart, bir fincan ya da bir mektup kağıdıyla Türkiye'nin herhangi bir yerinde yardım elinin uzatılmasını bekleyen hiç tanımadığınız bir çocuğa ulaşabilirsiniz'' diye konuştu.

BU YIL DAHA FAZLA ÇOCUĞU KUCAKLAMAMIZ İÇİN
Lösemili Çocuklar Vakfı'ndan (LÖSEV) alacağınız hediye ile bir çocuğa umut olabilirsiniz.

TEMA'NIN YILBAŞI VE BAYRAM ÖNERİLERİ
Güzel dilekleri doğanın eşsiz güzelliklerini yansıtan koleksiyonlardan oluşan TEMA kartlarıyla da iletmek mümkün. Böylece hem sevilenlerin özel günleri farklı bir şekilde kutlanırken, hem de geliri TEMA Vakfı ağaçlandırma ve kırsal kalkınma projelerinde kullanılan TEMA kartlarını satın alarak doğaya bir armağan verme şansı yakalanabiliyor.

KÜÇÜK PANDALAR İLGİNİZİ BEKLİYOR
Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye'nin (WWF)
çalışmalarına destek olmak isteyen yardımseverler ise geliri tamamen vakfın doğa koruma çalışmalarına ayrılan hediyelik eşyalardan satın alabilir. Vakfın logosu olan panda baskılı tişörtler, kupalar ve kitap ayraçları gibi hediyelik ürünlerin yanı sıra kurumlara özel olarak hazırlanan, Kurumsal Yılbaşı Tebriğini satın alarak vakfa katkı sağlanabiliyor.

EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI
Yeni yılda sevdiklerinize ya da işbirliği içinde olduğunuz kurumlara ''iyi yıllar'' dilerken, çocukların eğitim desteği almasına da katkıda bulunmak mümkün.
Bunun için, sevdiklerinize Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın yeni yıl için hazırladığı ilgi çekici ürünleri hediye etmeniz yeterli oluyor.

SOKAK ÇOCUKLARINA SEVGİNİZİ GÖSTERİN
Türkiye Sokak Çocukları Vakfı'
nın logosunu taşıyan hediyeliklerden satın alarak, bu çocuklara sevginizi gösterebilirsiniz.
Vakfın internet sayfasında sokak çocukları şöyle anlatılıyor:
''Sokakta yaşamak zorunda kalan çocukların evleri sokaklar... Açlık, taciz, hırsızlık, hastalık, çıplaklık, tiner, şiddet, çeteler ve sevgisizlik ise bu yaşamın gerçekleri...

ÖZÜRLÜLER VAKFI
Özürlüler Vakfı da Türkiye nüfusunun yüzde 12'sini oluşturan özürlülerin tek hayalinin ''sıradan bir yaşam sürdürmek'' olduğunu vurguluyor.
Türkiye'deki özürlülerin büyük çoğunluğunun çocuk olduğu belirtilirken, özürlülerin engelsiz bir yaşama kavuşmalarına yardımcı olabilmek için hazırladıkları hediyelerden birini seçmek yeterli. Hediyelikler arasında yer alan metal kalemler ise oldukça dikkat çekiyor.

Bunların dışında da onlarca yardım kuruluşu bulunuyor. Küçük bir çabayla bu kuruluşlara ulaşabilmek mümkün.

(teşekkürler İzmir ve Anneler Grubundan Dilekk)

09 Aralık 2006

Efes Pilsen Blues





Efes Pilsen Blues Festivali...
Benim içn yılın en önemli ekinliklerinden biri...
Hani insan der ya "kendimi bulduğum yer" diye, bene de o etkiyi yaratıyor...
Tek başına veya sevdiklerinle ve hatta onların arkadaşlarıyla cümbür cemaat ama disko, gece klübü v.b. yerlerde olduğu gibi "o ne giymiş, bu nasıl dans ediyor" tarz komplekslerinin minimuma indiği, biranın, müziğin, dansın hakim olduğu olay...

Dün gece konserdeydim, oradan size bir kaç foto... İzmir'de oynanan FB maçına rağmen genede doluydu (maçı tercih etmeyip oraya gelen herkese tebrik ve teşekkürler bu arada :) ) ve eminim ki asıl bu gece tavan yaptı...

seviyorum abi var mı ötesi yaaaa....

Jazz bir yere kadar da Blues zaten memlekette dinlenmiyor... Yılda 1 kere neyseki bu kurtarıyor... Jazz a da haksızlık etmeyelim şimdi onu da çok severim...

Jazz'ı Blues'u hep dinlerdim de felsefesini öğrenince (sağolsun Ege Üni Amerikan Kült. Edb'da geçen 4 yıl ve özellikle Pete) daha bir dinler oldum...

Blues temelde aslında bizim arabesk ile aynı... Yani düşük ve özellikle işçi sınıfın yarattığı müzik.. İsyan, kalp kırıklığı, sevgili temaların bolca kullanılan konular... Blues genel olarak pamuk işçisi zencilerin müziği... Gettolarda falan çalınırmış (bir çok eski filmde görmüşüzdür) Daha sonraları yanlış hatırlamıyorsam nehir gemilerinde eğlence turlarına taşınmış ordan da yayılmış...

Dinlemek isterseniz, www.efesblues.com 'dan media playeri açarak (yoksa hep aynı ritm tekrar ediyor) dinleyebilirsiniz...

Bu sene 3 grup sahne aldı ve üçü de birbirinden güzeldi...
en iyisi size siteki bilgileri aktarayım:

Festivalin Türkiye ve Kıbrıs konserlerinin bu seneki yıldızı geçtiğimiz yıl Rusya performanslarıyla fırtına gibi esen ve çok sayıda Grammy adaylığı bulunan BUCKWHEAT ZYDECO olacak. Blues müziğin doğduğu topraklardan Güneybatı Louisiana’da akordeon bazlı yaratılan “zydeco”nun günümüzdeki en popüler temsilcisi olan Buckwheat, bu yıl Mart ayında Rock & Roll Hall Of Fame töreninde New Orleans Tribute içinde sahne aldı.

Bu yıl blues severleri selamlayacak bir diğer isim ise New Orleans'tan Baton Rouge ezgileriyle LARRY GARNER & BAND. Blues'un değişik türleriyle tarzını sürekli yenileyen The BB King "Lucille" ödülü sahibi Garner, albümleriyle Fransa başta olmak üzere birçok ülkede blues severleri büyülemeyi başardı.

Festivalin son konuğu ise New York'tan modern blues tınılarını Türkiye'ye taşıyacak olan MICHAEL POWERS olacak. Powers, benzersiz tekniği, stili ve yeteneğiyle Amerikan modern blues tarihinin önemli figürlerinden biri olarak kabul ediliyor.

(heh sahne sırası sondan başa idi :)) )

07 Aralık 2006

Dokunmanın Gücü

 Posted by Picasa

Mevlana'dan gene...

Bil ki domuzların önüne inciler serilmez,
Mücevherden sarraflar anlar ancak, başkası bilmez.
Ne fark eder ki kör insan için, elmas da bir cam da,
Sana bakan bir kör ise, sakın kendini camdan sanma.

Mevlana'dan



Kardeşim sen düşünceden ibaretsin
Geriye kalan et ve kemiksin
Gül düşünürsün gülistan olursun
Diken düşünürsün dikenlik olursun



(Teşekkürler Seval Ablam)

05 Aralık 2006

5 ARALIK DÜNYA GÖNÜLLÜLER GÜNÜ




Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1985 yılında, gönüllü çalışmaları ve faydalarını dünya çapında duyurmak ve gönüllü programlara katılımı arttırmak amacıyla '5 Aralık' tarihinin her yıl Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanmasına karar verdi. 1985 yılından bu yana Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 123 ülkede 5 Aralık, Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanıyor.

Gönüllü hizmetleri daha da yaygınlaştırmak ve tanıtmak için; Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 2001 yılını, Dünya Gönüllüler Yılı olarak ilan etmesiyle birlikte, bu konuda yapılan çalışmalar ve hazırlıklar da daha fazla önem ve hız kazandı. Dünya Gönüllüler Günü; 'gönüllülük' kavramının toplumumuzda daha geniş kitlelere yayılması, günlük hayatımızın doğal bir parçası haline gelmesi ve gönüllü çalışmaların, yerel, ulusal ve global platformlarda tanıtılması için çok önemli bir fırsat olarak kabul ediliyor. Uluslararası Gönüllüler Günü’nün hazırlık çalışmalarını koordine etme görevi, merkezi Bonn’da bulunan Birleşmiş Milletler Gönüllüleri (United Nations Volunteers, UNV) Teşkilatı’na verilmiştir.

Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınmayı destekleme politikasının önemli bir ayağı olan
UNV (Gönüllü Danışmanlık Hizmetleri) kuruluşunun temel amacı, konularında uzmanlaşmış
gönüllülerin çeşitli ülkelerde hizmet vermesini sağlamak suretiyle, ülkeler arası teknoloji ve knowhow transferini gerçekleştirmektir. 1970 yılında kurulan UNV Teşkilatı, her yıl farklı farklı
milletlerden binlerce uzmanı, 150’ye yakın ülkede görevlendirmekte, gönüllü faaliyetlerle
ülkelerin sürdürülebilir kalkınmalarına destek vermektedir.

Tüm gönüllü arkadaşlar: Günümüz kutlu olsun :))))


This page is powered by Blogger. Isn't yours?


adopt your own virtual pet!